Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za ugradnju zubnih implanata i Južna Srbija ima popularne lokacije

Bookmark and Share

16.03.2023. Nikola Stojanović

Kada se radi o privatnim zdravstvenim ustanovama, odnosno konkretno stomatološkim ordinacijama, svi iz naše zemlje nekako hrle u veći grad. To nije slučajno – veliki gradovi, prestonica naročito, nudi mnogo više izbora, samim tim i mogućnosti i da se prođe nešto jeftinije ali i da se dobije i kvalitetnija usluga.

zubni implanti srbija

Ipak, to što se stomatološka ordinacija nalazi u nekoj od glavnih ulica nekog većeg mesta, ne znači nužno da je to kvalifikuje ni kao dobru, ni kao preporučljivu. Vrlo često se dešava da se dobri stomatolozi „kriju“ i u manjim mestima, ali nisu toliko izreklamirani pa se za njih zna samo lokalno. Ipak, nema bolje reklame od preporuke onih čiji sud uvažavamo, pa se zato čak i oni koji žive u većim gradovima upućuju u manja mesta – po preporuci. 

U potrazi za ordinacijom gde se ugrađuju zubni implanti Srbija je oaza mnogim i domaćim i stanim državljanima

Termin koji se sve češće može čuti kada je stomatologija u pitanju jeste zubni turizam. Taj pojam podrazumeva putovanje u neku zemlju, uglavnom obližnju ili bar relativno blizu, zarad obavljanja neke stomatološke intervencije. Kako su cene u evropskim zemljama po tom pitanju znatno iznad onih u Srbiji, često je naša zemlja upravo Meka za ovakve turiste.Kada su u pitanju zubni implanti Srbija je svakako izbor onih koji su sa ovih prostora, a žive i rade u inostranstvu. Oni neretko svoj godišnji odmor koriste da obiđu domovinu, ali i da usput obave preglede i intervencije kod zubara. Uslužna delatnost je u inostranstvu daleko skuplji nego kod nas.  A u stomatologiji, jedna od najskupljih procedura jeste ugradnja implanata.

 Planiranje ugradnje zubnih implanata i organizovanje

Svako ko želi da sebi podari potpuno nov osmeh i ugradi zubne implante, treba da ima predočen celokupni proces. To je prva stvar o kojoj se stomatolog i pacijent dogovaraju. To se može obaviti i elektronskim putem ili putem telefona – svaki zubaar koji se prihvati tog posla mora da ima detaljan plan, i vremenski i cenovni, koji će predočiti pacijentu, koji u skladu s tim planira putovanje. Kako se ugradnja implanata odvija u dve faze, ugradnju implanata i ugradnju krunica, odnosno mostova, a između njih je razmak od najmanje tri meseca, tako se planira boravak u zemlji gde se obavlja procedura. 

Za sve ono što je priprema, a u pripremu spadaju snimci i druge analize koje stomatolog zahteva, može da se napravi dogovor da se i to dostavi elektronskim putem, čime će se uštedeti na jednom dolasku najmanje. Pacijente neretko brine taj period u kome vilica treba da prihvati ugrađene implante, da nešto ne krene po zlu, pa je zato neophodno da stomatolog hirurg pruži podršku pacijentu i bude tu za svako eventualno pitanje ili problem sa kojim se pacijent suočava. Od trenutka kada implant sraste sa viličnom kosti, prestaje kritična faza i dalja izrada krunica i mostova niti traje dugo niti je komplikovana, i radi se za svega nekoliko dana. Jednom kada se implanti ugrade, trajno je rešen veliki problem bezubosti, a investicija u takav osmeh je investicija u celokupno zdravlje.

Komentara: 0


#
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima