Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Затварају се још две Ковид болнице у Нишавском округу

rssBookmark and Share

Ниш 28.05.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Пошто се Клинички центар у Нишу вратио редовним активностима, планирано је затварање још две ковид болнице кроз које је, од почетка епидемије, прошло више од седам стотина пацијената. Тренутно је на болничком лечењу двадесетак пацијената, у приправности и даље остају објекти Клинике за рехабилитацију и Инфективне клинике.

ПУ Ниш: wikipedia.org
ПУ Ниш: wikipedia.org

После два месеца, зграда старе хрургије у којој ради више специјалистичких амбулати као и клиника за плућне болести, према плану, биће отворене средином следеће недеље.

Проф.др Горан Станојевић, заменик директора КЦ Ниш,каже да ће на почетку примити све пацијенте. Касније, са применом ИЗИ система који ће се кренути паралелно са увођењем поликлинике, то ће ићи далеко лакше.

Ситуација је готово сасвим стабилна и у алексиначком дому Кулина,  за смештај лица ометених у развоју. Ту је у једном тренутку била заражена половина штићеника. Сада  само још за петоро пацијената чека други негативан налаз. Током епидемије, у алексиначкој општој болници на одређено време запослено је 8 лекара и 14 сестара.

Међу њима су и  Стефан Николић, физиотерапеут, и Тамара Јовић, лекар. Стефан каже да се уопште није двоумио да ли да ради са зараженим пацијентима. Тамара је већ 4 године чекала посао.

Др Горан Видић, директор Опште болнице Алексинац, истиче да је за алексиначку болицу ово запошљавање значајно  јер се радило квалитетније у време када је епидемија била на врхунцу.  

Према последњим подацима, ситуација се смирује у  нишавском округу. Тесирано је  нешто више од 120 људи у последња 24 часа.Ни један није позитиван.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Институт Нишка Бања   Нишавски управни округ   Општа болница Алексинац   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима