Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zatvaraju se još dve Kovid bolnice u Nišavskom okrugu

rssBookmark and Share

Niš 28.05.2020. RTS, Južna Srbija Info

Pošto se Klinički centar u Nišu vratio redovnim aktivnostima, planirano je zatvaranje još dve kovid bolnice kroz koje je, od početka epidemije, prošlo više od sedam stotina pacijenata. Trenutno je na bolničkom lečenju dvadesetak pacijenata, u pripravnosti i dalje ostaju objekti Klinike za rehabilitaciju i Infektivne klinike.

PU Niš: wikipedia.org
PU Niš: wikipedia.org

Posle dva meseca, zgrada stare hrurgije u kojoj radi više specijalističkih ambulati kao i klinika za plućne bolesti, prema planu, biće otvorene sredinom sledeće nedelje.

Prof.dr Goran Stanojević, zamenik direktora KC Niš,kaže da će na početku primiti sve pacijente. Kasnije, sa primenom IZI sistema koji će se krenuti paralelno sa uvođenjem poliklinike, to će ići daleko lakše.

Situacija je gotovo sasvim stabilna i u aleksinačkom domu Kulina,  za smeštaj lica ometenih u razvoju. Tu je u jednom trenutku bila zaražena polovina štićenika. Sada  samo još za petoro pacijenata čeka drugi negativan nalaz. Tokom epidemije, u aleksinačkoj opštoj bolnici na određeno vreme zaposleno je 8 lekara i 14 sestara.

Među njima su i  Stefan Nikolić, fizioterapeut, i Tamara Jović, lekar. Stefan kaže da se uopšte nije dvoumio da li da radi sa zaraženim pacijentima. Tamara je već 4 godine čekala posao.

Dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice Aleksinac, ističe da je za aleksinačku bolicu ovo zapošljavanje značajno  jer se radilo kvalitetnije u vreme kada je epidemija bila na vrhuncu.  

Prema poslednjim podacima, situacija se smiruje u  nišavskom okrugu. Tesirano je  nešto više od 120 ljudi u poslednja 24 časa.Ni jedan nije pozitivan.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Institut Niška Banja   Nišavski upravni okrug   Opšta bolnica Aleksinac   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima