Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Акустични концерт Николе Врањковића на програму „Драинчевих сусрета песника“

rssBookmark and Share

Прокупље 03.05.2022. Јужна Србија Инфо

Првог дана 53. Драинчевих књижевних сусрета, у четвртак 5. маја у 18 часова Дому културе, у оквиру програма „Рок антологија“ биће одржан акустични концерт Николе Врањковића.

Акустични концерт Николе Врањковића на програму „Драинчевих сусрета песника“

Никола Врањковић је музичар, композитор, певач, гитариста, музички продуцент и један од најизразитијих песничких гласова у савременој српској рок музици. Аутор је две књиге песама „Заовдеилизапонети“ и „Бремеплов“. Од 1991. до 2013. године водио је алтернативни рок састав „Блок аут“. Добитник је награде „Струне од светла“ која се додељује за посебан допринос афирмацији песничке речи у рок и блуз музици. Његов двоструки албум „Веронаутика“ је по гласовима слушалаца радија Београд 202 проглашен за најбољи албум 2017. године, истакао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић и позвао све заинтересоване да дођу концерт.

Са Николом Врањковићем свираће Данило Икодиновски (гитариста и певач групе Consecration) и Иван Зорановић (гитариста и мултиинструменталиста – свирао турнеје са Ђорђем Балашевићем, Галијом, Забрањеним пушењем и др.).

Већ 9. маја имамо вече Топличке поезије и музичко-поетско вече. За 10. мај смо планирали традиционално дружење дечијих песника са ученицима школа у свим топличким општинама. Интересантан програм осмишљен је све до 20. маја, када је “Сесијом српског филозофског друштва”, предвиђено затварање мајског дела ове манифестације, наглашава Огњановић.

Током овог дела манифестације посвећене познатом српском песнику Раду Драинцу коју организује прокупачка Библиотека, биће расписан и конкурс за доделу “Драинчеве награде за поезију,” која ће бити уручена августа месеца, када је планиран и наставак “Драинчевих сусрета”.


#   Прокупље   концерт   гитара   Раде Драинац   Драинчеви сусрети   Драичеви песнички дани   Никола Врањковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима