Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Akustični koncert Nikole Vranjkovića na programu „Drainčevih susreta pesnika“

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.05.2022. Južna Srbija Info

Prvog dana 53. Drainčevih književnih susreta, u četvrtak 5. maja u 18 časova Domu kulture, u okviru programa „Rok antologija“ biće održan akustični koncert Nikole Vranjkovića.

Akustični koncert Nikole Vranjkovića na programu „Drainčevih susreta pesnika“

Nikola Vranjković je muzičar, kompozitor, pevač, gitarista, muzički producent i jedan od najizrazitijih pesničkih glasova u savremenoj srpskoj rok muzici. Autor je dve knjige pesama „Zaovdeilizaponeti“ i „Bremeplov“. Od 1991. do 2013. godine vodio je alternativni rok sastav „Blok aut“. Dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Njegov dvostruki album „Veronautika“ je po glasovima slušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine, istakao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović i pozvao sve zainteresovane da dođu koncert.

Sa Nikolom Vranjkovićem sviraće Danilo Ikodinovski (gitarista i pevač grupe Consecration) i Ivan Zoranović (gitarista i multiinstrumentalista – svirao turneje sa Đorđem Balaševićem, Galijom, Zabranjenim pušenjem i dr.).

Već 9. maja imamo veče Topličke poezije i muzičko-poetsko veče. Za 10. maj smo planirali tradicionalno druženje dečijih pesnika sa učenicima škola u svim topličkim opštinama. Interesantan program osmišljen je sve do 20. maja, kada je “Sesijom srpskog filozofskog društva”, predviđeno zatvaranje majskog dela ove manifestacije, naglašava Ognjanović.

Tokom ovog dela manifestacije posvećene poznatom srpskom pesniku Radu Draincu koju organizuje prokupačka Biblioteka, biće raspisan i konkurs za dodelu “Drainčeve nagrade za poeziju,” koja će biti uručena avgusta meseca, kada je planiran i nastavak “Drainčevih susreta”.


#   Prokuplje   koncert   gitara   Rade Drainac   Drainčevi susreti   Draičevi pesnički dani   Nikola Vranjković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima