Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvi deo manifestacije „Drainčevi susreti“ krajem juna meseca

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.06.2021. Južna Srbija Info

Prvi deo književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“, koji se dosad održavao u maju, ove godine će biti organizovan krajem juna meseca.

Prvi deo manifestacije „Drainčevi susreti“ krajem juna meseca

Sa ljubiteljima pisane reči i poštovaocima lika i dela Rada Drainca, družićemo se tri dana u junu, tačnije 22, 23, i 24 juna. Prvog dana ćemo tradicionalno obići Drainčev grob u Beogradu, dok ćemo drugog i trećeg dana u Prokuplju, održati tribinu i književno veče pod nazivom „Smisao poezije danas“ i „Nova srpska poezija-alternativna pesnička scena“, rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

Deo programa koji je posvećen najmlađima, u okviru ove manifestacije, biće realizovan na jesen kada deca pođu u školu.

Prvi deo ove književne manifestacije održava se u maju, mesecu smrti ovog velikog pesnika (1.maj 1943.), dok se drugi deo obeležava u avgustu, mesecu njegovog rođenja (26. avgust 1889.).

Ognjanović je podsetio da je Savet Drainčevih susreta objavio konkurs za dodeljivanje „Drainčeve nagrade za poeziju“. Ova pesnička nagrada se dobitniku tradicionalno dodeljuje u avgustu, kada se održava drugi deo  manifestacije.

-Za nagradu mogu da konkurišu zbirke pesama (prvo izdanje) objavljene 2020. godine na srpskom govornom području. Zainteresovani izdavači i autori treba da pošalju knjige pesama u tri primerka na adresu Narodne biblioteke „Rade Drainac“, XXI Srpske divizije bb, 18400 Prokuplje ili na mejl adresu info@bibliotekaprokuplje.org.rs, naglasio je Ognjanović i istakao da se za sve dodatne informacije mogu javiti i na broj telefona prokupačke Biblioteke, koji glasi 027/321-671.

Konkurs za dodeljivanje „Drainčeve nagrade za poeziju“ je otvoren do 21. jula 2021. godine.


#   Prokuplje   pesnik   poezija   Narodna biblioteka „Rade Drainac“   Drainčeva nagrada   Rade Drainac   Drainčevi susreti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima