Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Druge večeri NIMUS-a dela Rahmanjinova i Ravela

rssBookmark and Share

27.10.2016. Južna Srbija Info

Druge večeri Niških muzičkih svečanosti, u petak 28. oktobra 2016. godine, u koncertnoj sali Fakulteta umetnosti (ul. Knjaževačka 2a), sa početkom u 20:00 časova, publici će se predstaviti Klavirski duo – Miša Dacić i Ivan Novaković.

Druge večeri NIMUS-a dela Rahmanjinova i Ravela

Na programu će se naći transkripcije dela za klavirski duo Rahmanjinova, Dike i Ravela.

Miša Dacić je, nakon učešća na festivalu „Marta Argerič“ u Luganu i na Internacionalnom pijanističkom festivalu u Majamiju 2003, ubrzo nastupio na nekim od najprestižnijih festivala širom SAD-a kao što su „Rising Stars“ u Čikagu, „Gilmore“ festival. 
Nastupao je sa orkestrima širom Severne, Srednje i Južne Amerike, Evrope, Bliskog Istoka, i Japana. Godine 2009. Dacić je počeo saradnju sa legendarnom violinistkinjom Idom Hendl, sa kojom nastupa širom sveta („Celibidache Festival“ Bukurešt, Nacionalna galerija London, „Opera House“ Tel Aviv, „Ohji Hall“ Tokio, Velika Sinagoga Plzenj i dr.). Jedan od njihovih koncerata je snimljen i objavljen u DVD formatu za VAI (Video Artist International). Povodom dvestote godišnjice od rođenja Franca Lista, Dacić je snimio album za holandsko-britanski Piano Classics koji dobija sjajne kritike u nekim od vodećih magazina klasične muzike danas (Gramphone, American Record Guide). Godine 2009. VAI je objavio dvd „Misha Dacic live in Recital“. Profesor je na katedri za klavir na Univerzitetu u Mersinu, Turska, i gostujući profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu.
 
Ivan Novaković rođen je u Nišu 1976. godine. Upisao je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. J. Čugajeva, a diplomirao u klasi prof. S. Bogino, kod koje je i magistrirao 2005. godine. Tokom studija radio je i sa profesorima K. Boginom i V. Ogarkovim. Dobitnik je više nagrada, između ostalih i Izuzetne nagrade za uspeh i Plakete najboljem studentu Akademije umetnosti. Za vreme Magistarskih studija radio je kao saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2003.godine zaposlen je na Fakultetu umetnosti u Nišu, a od 2016. godine radi kao vanredni profesor za predmet Korepeticija i čitanje s lista. Sa orkestrom je prvi put nastupio sa petnaest godina svirajući Grigov Koncert u a-molu. Takođe je sa orkestrom izvodio i klavirske koncerte Baha, Bramsa, Čajkovskog, Šostakoviča, Rahmanjinova i Skrjabina. Sarađivao je sa dirigentima: D. Savićem, M. Injac, J. Novokmet, Le Fi Fijem i J. Suilenom. Održao je veliki broj solističkih i koncerata kamerne muzike i sarađivao je sa solistima: M. Dacićem, A. Bratić, M. Mijatovićem, T. Petrović Đorgovskom, L. Radionovom, V. Ignjatovićem i dr.

Ulaznice za ovaj, kao i za sve ostale koncerte u okviru NIMUS-a, mogu se kupiti u Niškom simfonijskom orkestru svakog radnog dana i subotom, u vremenu od 10:00 do 20:00 časova, po ceni od 400, odnosno 250 dinara za đake, studente i penzionere.

Sve informacije o ovom i ostalim koncertima koji se održavaju u okviru NIMUS-a možete naći na sajtu www.nimusfest.com


#   klavir   Nimus   Ivan Novaković   Miša Dacić   Ivan Novković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima