Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Добра сарадња са Аеородромима Црне Горе, могуће повећање броја линија из Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 09.02.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је са Елдином Добарџићем, Небојшом Ђоковићем и Славком Вукчевићем, члановима Одбора директора Аеродрома Црне Горе и Михајлом Здравковићем, директором Аеродрома Србије о јачању регионалне сарадње, размени искустава, повећању броја путника и линијама.

Добра сарадња са Аеородромима Црне Горе, могуће повећање броја линија из Ниша

Ниш је на раскрсници путева, што је данас нарочито изражено посебно кроз иницијативу Отворени Балкан. То је прилика да ближе сарађујемо, да се економски повезујемо, да имамо заједничке пројекте и у области транспорта, саобраћаја. Нишки аеродром се развија захваљујући подршци државе. Добићемо и продужетак стазе, проширење зграде терминала, то значи и могућност за нове линије, повећање броја летова на постојећим линијама, нове авио-компаније и свакако већи капацитет путника. Имамо и визију и за будуће линије које ће повезивати град, радимо на пројекту урбане мобилности, рекла је током састанка градоначелница.

Елдин Добарџић, председник Одбора директора Аеродрома Црне Горе истакао је да постоји одлична сарадњу са Аеродромима Србије, а да је посебно важан аеродрома Константин Велики у Нишу, чији развој је значајан за читав регион, јер је, како је рекао, боље опремљен од аеродрома у Тивту.
Надамо се да ће повећањем број путника бити корисно и за нас и да ће путници користи Ниш као трансфер до аеродрома у Црној Гори, рекао је Добарџић.

Размењујемо искуства о опреми и услугама, разговарамо о обнављању сезонске линије са могућим повећањем броја сезонских летова на релацији Ниш-Тиват, будући да је попуњеност летова око 90 одсто, као и могућностима за авио-линију Ниш-Подгорица, истакао је Михајло Здравковић, директор Аеродрома Србије.

 
 
 
 


#   Ниш   Драгана Сотировски   аеродром Константин Велики   Аеродроми Црне Горе
#GradonacelnicaN @NisAirport @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима