Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

(ВИДЕО) Египаћани заинтересовани за Нишку Бању и проналажење партнера за изградњу Експо центра

rssBookmark and Share

Ниш 26.07.2021. Јужна Србија Инфо

Другог дана боравка привредне делгација из египатске провинције Јужни Синај на челу са високим државним званичником Египта Халедом Фудом, потписан је документ о сарадњи Ниша и Шaрм ел Шеика.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Документ обавезује на још бољу сарадњу, који ће бити заоставштина будућим генерацијама.

"Споразум је од користи нашим привредницима, туристичким и здравственим радницима и произвођачима пољопривредних производа, као и делатницима из других области. Посебно се радујемо размени наших студената и сарадњи нашег и њиховог универзитета. За два дана њиховог боравка и обиласка Ниша и околине отворили смо много тема, пре свега из области туризма", изјавила је градоачелница Драгана Сотировски.

Сарадње са регијом Јужни Синај биће од користи не само Нишу, већ и овом делу Србије.

"Гостима смо послали јасну поруку да нам је потребан партнер за изградњу Експо центра и за изградњу хотела. У сусрету са домаћим привредницима, туристичким радницима и директором предузећа „Аеродроми Србије“ Михајлом Здравковићем у Регионалној привредној комори чуло се много идеја о сарадњи. Према оцени и директора РПК Ниш Александра Милићевића састанак је био веома садржајан, а перспективе и могућности за сарадњу јако велике. Намера нам је да наша два града, Ниш и Шарм ел Шеик, повежемо авио-линијом", наглашава Сотировски.

ВИДЕО:

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишка Бања   привреда   Универзитет у Нишу   Експо центар   Шарм ел Шеик   Јужни Синај Египат
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима