Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

(VIDEO) Egipaćani zainteresovani za Nišku Banju i pronalaženje partnera za izgradnju Ekspo centra

rssBookmark and Share

Niš 26.07.2021. Južna Srbija Info

Drugog dana boravka privredne delgacija iz egipatske provincije Južni Sinaj na čelu sa visokim državnim zvaničnikom Egipta Haledom Fudom, potpisan je dokument o saradnji Niša i Šarm el Šeika.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Dokument obavezuje na još bolju saradnju, koji će biti zaostavština budućim generacijama.

"Sporazum je od koristi našim privrednicima, turističkim i zdravstvenim radnicima i proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kao i delatnicima iz drugih oblasti. Posebno se radujemo razmeni naših studenata i saradnji našeg i njihovog univerziteta. Za dva dana njihovog boravka i obilaska Niša i okoline otvorili smo mnogo tema, pre svega iz oblasti turizma", izjavila je gradoačelnica Dragana Sotirovski.

Saradnje sa regijom Južni Sinaj biće od koristi ne samo Nišu, već i ovom delu Srbije.

"Gostima smo poslali jasnu poruku da nam je potreban partner za izgradnju Ekspo centra i za izgradnju hotela. U susretu sa domaćim privrednicima, turističkim radnicima i direktorom preduzeća „Aerodromi Srbije“ Mihajlom Zdravkovićem u Regionalnoj privrednoj komori čulo se mnogo ideja o saradnji. Prema oceni i direktora RPK Niš Aleksandra Milićevića sastanak je bio veoma sadržajan, a perspektive i mogućnosti za saradnju jako velike. Namera nam je da naša dva grada, Niš i Šarm el Šeik, povežemo avio-linijom", naglašava Sotirovski.

VIDEO:

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Niška Banja   privreda   Univerzitet u Nišu   Ekspo centar   Šarm el Šeik   Južni Sinaj Egipat
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima