Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јефтинији, лакши и сигурнији трансфер новца из иностранства за примаоце из Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 05.08.2018. Јужна Србија Инфо

Од 1. августа је званично почео јединствен пилот-пројекат “Дознаке засноване на блокчејн технологији за град Ниш” који грађанима и грађанкама Ниша који примају новац из иностранства омогућава сигуран и поуздан пријем финансијских средстава уз знатно мању провизију.

Јефтинији, лакши и сигурнији трансфер новца из иностранства за примаоце из Ниша

Пројекат спроводи Програм Уједињених нација за развој (UNDP) у сарадњи са Градом Нишом и Канцеларијом за локални економски развој и пројекте. За промоцију је задужен Медиа и реформ центар Ниш.

Пројекат је отворен за све грађане из иностранства који шаљу средства својим најближима у Нишу. Пошиљалац из иностранства једноставном пријавом на безбедну платформу компаније AID:Tech шаље средства, у износу од 100 долара или 100 еура, користећи блокчејн технологију. Након уплате, прималац у Нишу добија на свој мобилни телефон или емаил адресу QR код. Електронским очитавањем овог кода прималац у Нишу може примљена средства да искористи за куповину у нишким маркетима који учествују у пројекту и за плаћање рачуна у ЈКП „Обједињена наплата“.

Детаљније информације доступне су на порталу www.sigurnoilako.rs

Програм УН за развој и Град Ниш позивају заинтересоване који желе да учествују у пројекту било као пошиљаоци из дијаспоре, или као примаоци из Ниша да се путем овог портала пријаве за учешће до 31. августа 2018. године.

Услов за пријаву је да је прималац дознака из дијаспоре пунолетно лице и да има пребивалиште на територији Града Ниша.

Позивају се предузећа и радње које се баве продајом прехрамбених производа да се путем имејл адресе blockchain-doznake@gu.ni.rs или путем телефона 018/504-688 пријаве за учешће у Пројекту.

С обзиром на иновативност пројекта, током августа месеца радиће се на информисању грађана Ниша и њихових ближњих у расејању о могућности коју им нуди ова нова технологија за трансфер новца из дијаспоре у матицу безбедно, једноставно и уз провизију која се са досадашњих до 10% смањује на до 3%.

Пријављени за учешће у пројекту ће моћи да изврше уплате у иностранству у периоду од 1. до 30. септембра 2018. године. Примаоци у Нишу средства могу користити наменски почев од 5. септембра, а најкасније до 15. октобра 2018. Рок за коришћење средстава је 5 дана од пријема уплате, односно добијања QR кода.

Обавештење о обради података о личности.

Коментара: 0


#   Ниш   новац   КЛЕР   иностранство   трансфер   блокчејн
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима