Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jeftiniji, lakši i sigurniji transfer novca iz inostranstva za primaoce iz Niša

rssBookmark and Share

Niš 05.08.2018. Južna Srbija Info

Od 1. avgusta je zvanično počeo jedinstven pilot-projekat “Doznake zasnovane na blokčejn tehnologiji za grad Niš” koji građanima i građankama Niša koji primaju novac iz inostranstva omogućava siguran i pouzdan prijem finansijskih sredstava uz znatno manju proviziju.

Jeftiniji, lakši i sigurniji transfer novca iz inostranstva za primaoce iz Niša

Projekat sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Gradom Nišom i Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i projekte. Za promociju je zadužen Media i reform centar Niš.

Projekat je otvoren za sve građane iz inostranstva koji šalju sredstva svojim najbližima u Nišu. Pošiljalac iz inostranstva jednostavnom prijavom na bezbednu platformu kompanije AID:Tech šalje sredstva, u iznosu od 100 dolara ili 100 eura, koristeći blokčejn tehnologiju. Nakon uplate, primalac u Nišu dobija na svoj mobilni telefon ili email adresu QR kod. Elektronskim očitavanjem ovog koda primalac u Nišu može primljena sredstva da iskoristi za kupovinu u niškim marketima koji učestvuju u projektu i za plaćanje računa u JKP „Objedinjena naplata“.

Detaljnije informacije dostupne su na portalu www.sigurnoilako.rs

Program UN za razvoj i Grad Niš pozivaju zainteresovane koji žele da učestvuju u projektu bilo kao pošiljaoci iz dijaspore, ili kao primaoci iz Niša da se putem ovog portala prijave za učešće do 31. avgusta 2018. godine.

Uslov za prijavu je da je primalac doznaka iz dijaspore punoletno lice i da ima prebivalište na teritoriji Grada Niša.

Pozivaju se preduzeća i radnje koje se bave prodajom prehrambenih proizvoda da se putem imejl adrese blockchain-doznake@gu.ni.rs ili putem telefona 018/504-688 prijave za učešće u Projektu.

S obzirom na inovativnost projekta, tokom avgusta meseca radiće se na informisanju građana Niša i njihovih bližnjih u rasejanju o mogućnosti koju im nudi ova nova tehnologija za transfer novca iz dijaspore u maticu bezbedno, jednostavno i uz proviziju koja se sa dosadašnjih do 10% smanjuje na do 3%.

Prijavljeni za učešće u projektu će moći da izvrše uplate u inostranstvu u periodu od 1. do 30. septembra 2018. godine. Primaoci u Nišu sredstva mogu koristiti namenski počev od 5. septembra, a najkasnije do 15. oktobra 2018. Rok za korišćenje sredstava je 5 dana od prijema uplate, odnosno dobijanja QR koda.

Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti.

Komentara: 0


#   Niš   novac   KLER   inostranstvo   transfer   blokčejn
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima