Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драгован Милићевић проценио "Коперникус" на 37,5 милиона евра

rssBookmark and Share

Ниш 13.11.2018. Н1, Данас

Аналитичар Драгован Милићевић, бивши државни секретар Министарства трговине оценио је да је реална вредност Коперникуса око 37,5 милиона евра, преноси лист Данас.

Драгован Милићевић проценио "Коперникус" на 37,5 милиона евра

Милићевић је изнео ту процену, пише Данас, на основу финансијских извештаја Коперникуса, кретања на тржишту телекомуникационих услуга, као и упоредне праксе у преузимању сличних компанија у свету.

Вредност се, каже Милићевић, процењује на основу стопе раста тржишта и услуга на ком компанија послује, стопа ризика пословања, трошкова капитала, пројектоване стопа раста и другом.

Када се Коперникус пореди са 21 сличном европском компанијом, произилази да је његова вредност далеко мања од скоро 200 милиона евра, колико је плаћен приликом преузимања од Телекома Србија, пише Данас.

Према подацима Регулаторног тела за телекомуникације, укупно тржиште у овој области прошле године је било вредно 264,7 милиона евра. А према очекиваним кретањима готовинских токова, односно зарађивачке способности предузећа у наредних 10 година, Милићевић је утврдио да је садашња вредност Коперникуса око 4,5 милијарди динара, односно 37,5 милиона евра.

"Економски резон ове трансакције не постоји", закључио је Милићевић.

Коментара: 0


#   Ниш   Телеком Србија   ТВ Коперникус   Драгован Милићевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима