Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dragovan Milićević procenio "Kopernikus" na 37,5 miliona evra

rssBookmark and Share

Niš 13.11.2018. N1, Danas

Analitičar Dragovan Milićević, bivši državni sekretar Ministarstva trgovine ocenio je da je realna vrednost Kopernikusa oko 37,5 miliona evra, prenosi list Danas.

Dragovan Milićević procenio "Kopernikus" na 37,5 miliona evra

Milićević je izneo tu procenu, piše Danas, na osnovu finansijskih izveštaja Kopernikusa, kretanja na tržištu telekomunikacionih usluga, kao i uporedne prakse u preuzimanju sličnih kompanija u svetu.

Vrednost se, kaže Milićević, procenjuje na osnovu stope rasta tržišta i usluga na kom kompanija posluje, stopa rizika poslovanja, troškova kapitala, projektovane stopa rasta i drugom.

Kada se Kopernikus poredi sa 21 sličnom evropskom kompanijom, proizilazi da je njegova vrednost daleko manja od skoro 200 miliona evra, koliko je plaćen prilikom preuzimanja od Telekoma Srbija, piše Danas.

Prema podacima Regulatornog tela za telekomunikacije, ukupno tržište u ovoj oblasti prošle godine je bilo vredno 264,7 miliona evra. A prema očekivanim kretanjima gotovinskih tokova, odnosno zarađivačke sposobnosti preduzeća u narednih 10 godina, Milićević je utvrdio da je sadašnja vrednost Kopernikusa oko 4,5 milijardi dinara, odnosno 37,5 miliona evra.

"Ekonomski rezon ove transakcije ne postoji", zaključio je Milićević.

Komentara: 0


#   Niš   Telekom Srbija   TV Kopernikus   Dragovan Milićević
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima