Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након дужег времена, коначно Јавни позив за изградњу аква-парка у Нишу

rssBookmark and Share

Нишка Бања 14.11.2018. Јужна Србија Инфо

Град Ниш, Секретаријат за имовинско-правне послове Градске управе, објавио је оглас за отуђење неизграђеног грађевинског земљишта у својини Града Ниша ради изградње објекта спортско-рекреативног центра - Аква-парка, на локацији Лозни Калем у Нишкој Бањи. Почетна цена је један динар.

Након дужег времена, коначно Јавни позив за изградњу аква-парка у Нишу

Првом фазом Плана генералне регулације подручја ове градске општине предвиђено је да на потезу Лозног Калема, на површини од  5,4 хектара, потенцијални инвеститор изгради аква-парк који ће имати најмање 7 базена са тобоганима у отвореном и затвореном делу и другим садржајима за децу, спа и велнес комплекс.

Такође, један од услова је и да упосли најмање 40 радника на неодређено време, да број запослених одржи у периоду од пет година, а да у току летње сезоне број запослених на одређено време достигне минимум 80 запослених. Још једна обавеза потенцијалног инвеститора је да у основна средства уложи најмање 9 милиона евра и прибави документaцију потребну за изградњу објекта у складу са важећим прописима, да изради урбанистички пројекат и обезбеди прикључке за комуналну инфраструктуру.

Потенцијални инвеститор треба да, у року од 30 дана од дана закључења уговора о отуђењу земљишта, достави банкарску гаранцију у висини тржишне вредности земљишта, издате од банке регистроване као акционарско друштво са седиштем у Републици Србији и која има дозволу за рад Народне Банке Србије.

Учесник поступка је у обавези да уз понуду приложи доказ о уплати депозита у висини од 20% од укупне тржишне вредности катастарских парцела. Право учешћа у поступку прикупљања понуда имају сва правна и физичка лица. Неблаговремене и непотпуне понуде биће одбачене.

Пакет информација о локацији може се преузети на првом спрату Градске управе града Ниша, у Секретеријату за имовинско-правне послове, канцеларија број 21, сваког радног дана, у периоду од 7.30 до 15.30 часова коме се достављају и понуде за учешће у поступку прикупљања понуда.

Канцеларија за локални економски развој и пројекта позива све заинтересоване потенцијалне инвеститоре да се јаве на позив Градске управе. Рок за подношење понуда и уплату депозита је 10. децембар.

Коментара: 0


#   Нишка Бања   аква-парк   инвестиције   јавни позив   Канцеларија за локални економски развој   Лозни калем   физичка лица   градске општине
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима