Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: 5.000 заинтерсованих за 300 радних места

rssBookmark and Share

Ниш 30.04.2014. Танјуг

За само сат времена од отварања данас је сајам запошљавања у Нишу посетило готово 5.000 људи који су предавали захтеве и биографије за понуђених 300 радних места

Ниш: 5.000 заинтерсованих за 300 радних места

Запослење је понудило 20 послаодаваца и то за пекаре, продавце, столаре, браваре, инжењере и слицно. Први пут на сајму појавили су се Јохнсон Електрик и Миккелен Елецтроницс, а присутни су били и Схинwон, Ецотреаде, Yумис, Ергомаде.

У Нишу на евиденцији незапослених посао чека око 37.000 људи, на територији региона је 54.000 док је на нивоу целе Србије тај број око 700.000". Наш циљ је да омогућимо контакте незапослених са послодавцима. Овде има и фирми које су спремне да запосле и људе са инвалидитетом", рекао је директор нишке филијале Националне службе за запошљавање, Бобан Матић.

"Град Ниш спреман је да са своје стране учини све како би омогућио да ови људи не буду на сајму запошљавања већ на својим радним местима," изјавио је Јован Стојковић, помоћник градоначелника Ниша, који је и отворио сајам.

Он је прецизирао да ће град у наредном периоду издвојити 40 милиона динара за запошљавање, трудница, приправника и за јавне радове.

Опрганизатор овог сајма је Национална служба за запошљавање. У оквиру сајма представљен је и пријекат "Анкета послодаваца 2014." коју национална служба организује уз попдршку ЕУ. Циљ Анкете је да сагледа потребу за одређеним занимањима на терену, како би у сарадњи са образовним институцијан и Националном службом за запошљавње пут између послодавца и радниака био што краћи.

Резултати анкете биће познато до краја маја и поред осталог требало би да омогуће и креирање нових профила који су послодавцима потребни у оној мери у којој је то потребно.

Коментара: 0


#   Ниш   запошљавање   посао   НСЗ (тржиште рада)   Бобан Матић   Јован Стојковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима