Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржан протест против ниске откупне цене малина у Бојнику

rssBookmark and Share

Бојник 12.06.2016. infocentarjug.rs

Незадовољни откупном ценом малине од 140 динара, представници Удружења произвођача малина ВИПОЛ из Бојника и Удружења малинара Јабланичко благо, а уз подршку осталих удружења малинара, данас су у Бојнику одрзали састанак.

infocentarjug.rs
infocentarjug.rs

На овом скупу произвођачи малина затражили су да откупна цена буде 200 динара и запретили да ће у супротном блокирати путеве на територији Јабланичког округа. Малинари су упозорили и на бахатост откупљивача који не поштују рад узгајивача и нуде ниске цене, те им не преостаје ништа друго до да се удружено побуне против тога, поручено је са овог протеста. Чланови удружења ВИПОЛ и Јабланичко благо су поручили да ће се борити против самовоље откупљивача који, како истичу, намерно обарају цену овог воћа.

Произвођачи малина су незадовољни односом државе према њима и подсетили да је неколико пута од стране овлашћених лица речено да је малина бренд Србије. Малинари су поручили да је ова цена за њих непихватљива, јер не покрива основне трошкове производње овог како га многи називају „црвеног злата“.

На овом скупу произвођачи малине позвали су Регионалну привредну комору Лесковац, Регионални задружни савез и локалне самоуоправе Јабланичког округа да се активније укључе у заштиту интереса пољопривредних производјача.

Коментара: 0


#   Бојник   протест   малине   цена   Задружни савез   откупна цена     малинари
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима