Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan protest protiv niske otkupne cene malina u Bojniku

rssBookmark and Share

Bojnik 12.06.2016. infocentarjug.rs

Nezadovoljni otkupnom cenom maline od 140 dinara, predstavnici Udruženja proizvođača malina VIPOL iz Bojnika i Udruženja malinara Jablaničko blago, a uz podršku ostalih udruženja malinara, danas su u Bojniku odrzali sastanak.

infocentarjug.rs
infocentarjug.rs

Na ovom skupu proizvođači malina zatražili su da otkupna cena bude 200 dinara i zapretili da će u suprotnom blokirati puteve na teritoriji Jablaničkog okruga. Malinari su upozorili i na bahatost otkupljivača koji ne poštuju rad uzgajivača i nude niske cene, te im ne preostaje ništa drugo do da se udruženo pobune protiv toga, poručeno je sa ovog protesta. Članovi udruženja VIPOL i Jablaničko blago su poručili da će se boriti protiv samovolje otkupljivača koji, kako ističu, namerno obaraju cenu ovog voća.

Proizvođači malina su nezadovoljni odnosom države prema njima i podsetili da je nekoliko puta od strane ovlašćenih lica rečeno da je malina brend Srbije. Malinari su poručili da je ova cena za njih nepihvatljiva, jer ne pokriva osnovne troškove proizvodnje ovog kako ga mnogi nazivaju „crvenog zlata“.

Na ovom skupu proizvođači maline pozvali su Regionalnu privrednu komoru Leskovac, Regionalni zadružni savez i lokalne samouoprave Jablaničkog okruga da se aktivnije uključe u zaštitu interesa poljoprivrednih proizvodjača.

Komentara: 0


#   Bojnik   protest   maline   cena   Zadružni savez   otkupna cena     malinari
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima