Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Панда" из Крагујевца: Шта очекивати од новог модела Фиата?

Bookmark and Share

Крагујевац 15.03.2024. З.С Јужна Србија Инфо, РТС, САТ

Врло гледана емисија "САТ" на РТС, доноси "инсајдерске" информације о могућем изгледу и карактеристикама будуће "панде" произведене у Крагујевцу.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Редакција САТ-а ексклузивно је објавила цртеж могућег изгледа нове "панде" произведене у Крагујевцу, темељен на инсајдерским информацијама. Иако се очекује да ће "панда" бити један од приступачнијих аутомобила у Европи, то не значи да ће бити прилагођена просечном српском купцу.

Упркос овим детаљима, Фиат је недавно поново привукао пажњу јавности представљајући још једну дизајнерску студију названу "мега панда", која је приметно већа од постојећег модела.

Линије новог дизајна инспирисане су овалном формом тест стазе Лингото, смештене на крову некадашње фабрике у Торину, што се може видети у елементима као што су инструмент табла и екран мултимедије. Модуларна платформа омогућиће и друге форме каросерије.

И поред труда око дизајна, очекује се да ће "панда" остати један од економичнијих аутомобила у Европи.

Будући да је Фиат део групације Стеллантис, у којој је и цитроен, готово је сигурно да ће "панда" користити исту платформу као и мали електрични цитроен Ц3. То имплицира да би будући модел из Крагујевца могао имати домет између 200 и 320 километара с једним пуњењем, зависно о верзији.

Поред тога томе што ће се производити у Србији, "панда" није намењена просечном српском купцу, већ је циљана на богатије тржиште, што имплицира да цена можда неће бити у складу с локалним стандардима.

Ово су сазнања емисије САТ; још увијек нема потврде од стране компаније Стеллантис о коначном изгледу "панде" која ће се производити у Крагујевцу.

 

Извор текста: САТ -РТС

 

 

 

 


#   Крагујевац   аутомобили   електрични аутомобили   Фиат Крагујевац   Панда аутомобил   Емисија САТ
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима