Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фармерке из осам држава на Старој планини

rssBookmark and Share

Стара планина 28.08.2015. Белами, Јужна Србија Инфо

На Старој планини крај Пирота 25 пољопривредница из БИХ, Хрватске, Србије, Чешке, Мађарске, Италије, Македоније и Црне Горе од сутра ће размењивати искуства и знања из области аграра.

Илустрација
Илустрација

Скуп, под слоганом “И ми смо фармери!” организује први пут удружење “АМА – Центар за негу човека и природе” из Србије уз подршку висе европских удружења, а трајаће до 2. септембра.

Централна тема биће посвећана задругама чиме, како су саопштили организатори, “желимо да истакнемо важну улогу пољопривредница у процесу транзиције са конвенционалне на одрживу пољопривреду засновану на ресурсима”.

Повећање разумевања органске производње и трендова тог тржишта, умрежавање кроз произвођачке задруге, могућности органске производње на Старој Планини, …неке су од тема које ће бити обрађене на скупу, наводи се у саопштењу.

Окупљање жена пољопривредница централне Европе одржава се у оквиру “WWООF Србија програма” који повезује волонтере и власнике домаћинстава, промовишући културна и едукативна искуства заснована на не-новчаној размени и градећи одрживу глобалну заједницу.

Коментара: 0


#   Стара планина   пољопривреда   Чешка   жене   Хрватска   Црна Гора   Италија   Македонија   БИХ   Мађарска   скуп  
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима