Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млади пољопривредници из Топлице су будућност Србије

rssBookmark and Share

Прокупље 24.02.2021. Јужна Србија Инфо

У Прокупљу се скоро 40 одсто становништва активно бави пољопривредном производњом. Највећи део ове производње односи се на воћарску производњу тј. облачинску вишњу и шљиву стенлеј. Да би целокупна пољопривредна производња била рентабилна и исплатљива неопходне су и одређене организационе и технолошке промене.

Прокупље
Прокупље

-Да би искористили многе погодности од стране Министарства пољопривреде и  подстицаје које даје локална самоуправа млади пољопривредници, старости од 18 до 40 година, требали би да региструју своја пољопривредна газдинства, изјавио је Дејан Тонић, задужен за пољопривреду у градском већу Прокупља и додао да је планирано да се у наредном периоду обиђу скоро све сеоске месне заједнице на којима ће се са младим пољопривредницима разговарати о развоју и унапређењу пољопривреде на територији нашег града.

Поред разговора на “кућном прагу”, Тонић позива младе, који желе да се баве пољопривредном производњом, да дођу у Градску управу и заједничким снагама одреде смернице аграрне политике и мере за субвенционисање пољопривредне производње, које су најпотребније младим произвођачима како би у наредном периоду управо те мере биле расписане кроз субвенционисање пољопривредне производње на локалном нивоу.

-Колико ће се средстава из локалног буџета издвајати за пољопривреду у наредном периоду и на који начин ће она бити утрошена може се планирати и након ових разговора, рекао је Тонић и подвукао да су млади пољопривредниси наша садашњост и будућност.


#   Прокупље   млади   пољопривреда   Министарство пољопривреде   пројектно финансирање   пољопривредно газдинство   Дејан Томић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима