Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Наша села не смеју бити празна", поручио Кркобабић у Нишу!

rssBookmark and Share

12.05.2017. Јужна Србија Инфо

Министар без портфеља у Влади Србије Милан Кркобабић поручио је на састанку у Градској кући са представницима града Ниша, околних општина и задруга да српска села не смеју остати празна и да је Влада Србије, на предлог премијера Александра Вучића донела одлуку о формирању нових и ревитализацији постојећих пољопривредних и земљорадничких задруга.

Град Ниш
Град Ниш

Кркобабић је истакао да ће постојеће и новоосноване задруге добити по 12,5 односно 6,2 милиона динара. Он је појаснио да се новац може искористити за подизање засада, јачање стада и куповину механизације, али да се неће финансирати покривање дуговања, уколико их задруга има. Циљ је да се у наредне три године, почев од ове, у 500 великих села у Србији оформи 500 задруга које ће воћарима, повртарима, сточарима, омогућити да лакше дођу до тржишта.

Према речима заменика градоначелника Милоша Банђура Влада Србије јуче је дефинисала програм, да нас очекује конкурс од наредне недеље, као да ће локална самоуправа пружити сву неопходну подршку за јачање задругарства у овом делу наше земље. Циљ је, како је речено на скупу који је окупио велики број људи, да се оживи српско село и да задржимо младе људе да на селу раде и живе.

Коментара: 0


#   пољопривреда   Влада Републике Србије   село   Милош Банђур   локална самоуправа   задруге   Милан Кркобабић
@Vlada_SR @Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима