Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: За пољопривреду 175 милиона евра

rssBookmark and Share

Ниш 17.01.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Пољопривреда је најважнија привредна грана и Србији, и све активности ресорног министарства биће усмерене ка њеном подстицају и развоју, рекао је Жељко Радошевић.

Ниш: За пољопривреду 175 милиона евра

Због великих поплава 2014. година била је пуна изазова, у 2015. години очекује наш циклус акредитације наших организационих структура у пољопривреди да бисмо од 2016. до 2020. године могли да аплицирамо за 175 милиона евра из тзв. ИПАР фонда ЕУ који је намењен руралном развоју и подстицају пољопривредне производње – рекао је Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде отварајући четврто Саветовање повртара јужне Србије које се одржава у Дому Војске Србије.

Сарадња са локалним самоуправама је изузетно важна у том процесу, а Ниш спада у градове који су показали изузетан сензибилитет за пољопривреду, истакао је Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде приликом пријема у Градској кући.

Град Ниш ће пред Министарство пољопривреде иступити са четири пројекта. Њиме ће у области примарне пољопривредне производње аплицирати за ИПАР фондове ЕУ, наводи проф. др Јован Стојковић, градски већник ресорно задужен за пољопривреду.

А у Дому Војске Србије отворено је четврто саветовање повртара јужне Србије под слогоном “Савремена производња поврћа”. Стално усавршавање и праћење нових трендова и достигнућа једини је начин да наша производња буде конкурентна, речено је на саветовању.

Данил Славковић има пољопривредно газдинство у Александрову. На 30 хектара земљишта он се поред повртарства бави воћарством и ратарством.

Четврто саветовање повртара јужне Србије изазвало је велико интересовање пољопривредника нишког краја. После излагања државног секретара Радошевића о подстицајима примарне пољопривредне производње у 2015. г. у наставку саветовања било је речи о производњи паприке, као и расада поврћа и сузбијању штеточина.

Коментара: 0


#   Ниш   пољопривреда   министарство   саветовање   Дом Војске   Јован Стојковић   ИПА   поплава 2014   економија   Градски већник   улагања   Жељко Радошевић   Министарство пољопривреде   државни секретар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима