Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Печењевачка "Кромпиријада"

rssBookmark and Share

Лесковац 06.12.2019. Јужна Србија Инфо

У Дому културе „Тихомир Ракић“ у Печењевцу у среду је одржана пољопривредна манифестација „Кромпиријада“.

Печењевачка "Кромпиријада"

Као и пре 15 година прву, и ову „Кромпиријаду“ је отворио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

„Дани кромпира“ промовишу ову здраву биљку, одговорну за егзистенцију великог броја сеоских породица, а самим тим и за промене демографске слике, односно очување лесковачког и српског села. Ова манифестација доприноси популаризацији пољопривреде као што то чине и Дани вишње, Дани јагоде, крушке, паприке... Али ова нам је најдража, јер најдуже траје. За одржавање пољопривреде, ове значајне гране привреде, потребне су инвестиције и подршка како би „крвна слика“ на аграрном пољу била што боља. Субвенције које дајемо пољопривредним произвођачима повећавамо из године у годину. У текућој из градске касе за те намене определили смо 30 милиона динара, док смо укупно за област пољопривреде издвојили 90 милиона динара, а за 2020. планирамо преко 100 милиона за ову област” – казао је градоначелник Цветановић.

Добродошлицу на манифестацију пожелео је директор Дома културе у Печењевцу, Мирослав Станојевић.

„Добро дошли у Печењевце, у село којем је Културно просветна заједница Србије пре месец дана доделила признање за најуспешније село у Србији у конкуренцији села до 2000 становника. Због тога и због овогодишње „Кромпиријаде“ желим да се захвалим локалној самоуправи и градоначелнику који је са нама од прве године одржавања ове манифестације. Желим свима да се лепо проведете код нас и да понесете пријатан утисак“ – рекао је Станојевић.

Манифестацију је пратио пригодан културно-уметнички програм на којем су учествовала деца која похађају секције Дома културе у Печењевцу и подељене су награде пољопривредницима који су победили на квизу знања и онима чије је име извучено насумичним одабиром.

Коментара: 0


#   Лесковац   Печењевце   Кромпиријада
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима