Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела производња квасца, у уторак или среду у продавницама

Bookmark and Share

23.03.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Фабрика у Сенти у недељу је покренула производњу квасца, који би у продавницама могао да се нађе већ у уторак или среду, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић, гостујући на РТС-у.

Почела производња квасца, у уторак или среду у продавницама

Суви и остале врсте квасца требало би да буду испоручени трговинским ланцима у уторак и среду, пошто је фабрика у Сенти у недељу почела производњу, рекао је Бранислав Недимовић гостујући у Дневнику РТС-а.

Министарство пољопривреде ће, каже, предложити да се забрани извоз квасца како би се снабделе све продавнице у Србији.

Подсетио је да су фабрике у Сремској Митровици и Новом Саду почеле производњу хипохлорита.

"По СЗО је најбоље дезинфекционо средство за равне површине, можемо да произведемо дневно 50.000 литара. Све фабрике које су се бавиле тиме су уништене, сада ћемо да поставимо ствари другачије", истакао је министар пољопривреде.

Данас ће, каже, почети и производња 75-процентног алкохола. Према његовим речима, приоритети за снабдевање су клинички центри и опште болнице.

Напомиње да производња брашна, уља, млека и месних прерађевина тече како треба.

Када је реч о забрани кретања, Недимовић је поновио да пољопривредници уз дозволу могу боравити на пољу и после 17 часова. 

"Прилагођавајте се времену кретања, ако неко остане на њиви, неће неко неком одсећи главу. Живот и здравље су на првом месту, за остало се прилагођавамо", истиче министар пољопривреде.

Припремни радови за сетву кукуруза су у току. "Имамо гориво, семе, ђубриво. Треба живети и после короне", закључио је Недимовић.

Коментара: 0


#   Министарство пољопривреде   Бранислав Недимовић   квасац   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима