Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За останак младих на селу: У Нишавском округу представљене мере за подстицај у пољопривреди

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2020. Јужна Србија Инфо

Помоћник министра пољопривреде за рурални развој Александар Богићевић представио је данас у Нишавском управном округу мере актуелних подстицаја у пољопривреди за 2020. годину. Састанку, чији је домаћин била начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, присуствовали су председници градских општина Ниша, локалних самоуправа Нишавског округа, представници надлежних градских и служби локалних самоуправа за област пољопривреде, земљорадничких задруга и удружења са територије Нишавског управног округа.

За останак младих на селу: У Нишавском округу представљене мере за подстицај у пољопривреди

Млади треба да остану на селу а они који су отишли да се врате и обнове пољопривредну производњу, па су мере Министарства пре свега намењене младим пољопривредницима, речено је на данашњем састанку.

Помоћник министра је истакао  да ове године држава издваја милион ипо  динара за подстицај младих који желе да  баве пољопривредом и да је до сада стигло на адресу Министарства 5500  пријава што је неколико пута више него ранијих година.

 Министарство је предвидело да млади пољопривредници могу куповати земљу до 50 хектара на 20 година кредита, што је још једна од подстицајних мера за опстанак и развој села и пољопривреде.   

Начелница Нишавског управног округа је истакла да је овај сусрет инициран на последњем Савету Нишавског управног округа, јер је много питања локалних самоуправа, савеза, пољопривередника на које се одговори могу добити у непосредном контакту са представницима Министарства.

Начелница Округа је изразила је задовољство што је све више младих људи који се обраћају Округу и траже помоћ да би започели пољопривредну производњу или траже подстицајна средства за развој сеоског туризма, а како је на данашњем састанку речено подстицајне мере Министарства пољопривреде за 2020. годину се у великој мери односе на младе пољопривреднике.

„Значајно за све наше локалне самоуправе је да је надлежно Министарство припремило значајан број подстицајних мера које се односе на осигурања регистрованих пољопривредних газдинстава, решавање проблема наводњавања и противградних станица које ће убудуће бити аутоматизоване“, рекла је начелница Сотировски.

Сутра ће помоћник министра Александар Богићевић бити у посети општини Гаџин Хан и тамошњим регистованим газдинствима.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишавски округ   Министарство пољопривреде   подстицај   Александар Богићевић
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима