Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу представљен највећи магарац у Србији

rssBookmark and Share

13.10.2014. Танјуг

Карневалска поворка животиња, кућних љубимаца и тридесетак коња и магараца, међу којима је био и највећи магарац у Србији, јуче је означила крај Фестивла заштите животиња на Нишком сајмишту

У Нишу представљен највећи магарац у Србији

Карневалска поворка животиња, кућних љубимаца и тридесетак коња и магараца, међу којима је био и највећи магарац у Србији, јуче је означила крај Фестивла заштите животиња на Нишком сајмишту, којим је обележен Међународни дан заштите животиња.

Могле су се видети домаће животиње, ретке врсте птица и ситне животиње, а организатори овог догађаја чланова Удружења "Зоо планет", давали су савете о чувању и неговању животиња. Радознали малишани имали су прилику да јашу пони коњиће.

"Наш циљ је да на интересантан начин представимо деци како да се опходе према куцним љубимцима и према свим животињама, да утичемо на повећање толеранције и ненасиља, као и да пошаљемо поруку свету из Ниша, са карневала поводом светске недеље заштите животиња", изјавио је Душан Стојановић, координатор Удрузења Зоо планет.

На карневалу животиња учествоале су домаће животиње које су доведене у град како би се деци из урбаних средина омогућило да их виде.

"Педставили смо Балканског магарца и највећег магарца у Србији који је дошао из Македоније. Представили смо интересантне расе коња. Неке од њих су аутохтоне. Ту је и Амерички пинто коњ, који је изузетно интересантан", рекао је Стојановић.

Коментара: 0


#   ЗОО Планет (орг)   животиње   карневал   Душан Стојановић   домаће животиње   ситне животиње
@zooplanetnis @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима