Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потписан уговор о изградњи петље "Сопот"

rssBookmark and Share

Пирот 27.01.2020. ФоНет, Н1

Коридори Србије потписали су уговор о изградњи петље "Сопот", са извођачем радова, компанијом "Интеграл Инжењеринг". Вредност радова је око 2,18 милиона евра, а рок за завршетак радова је годину дана, наводи се у саопштењу Коридора.

plusonline
plusonline

После изградње источног крака Коридора 10, аутопута Е-80, постојећа веза између државних путева Књажевац–Темска–Димитровград и Ниш–Пирот морала је бити укинута.

Коридори наводе да су, уважавајући захтеве мештана 17 села из околине Пирота и локалне самоуправе, израдили пројектну документацију, обезбедили средства из уштеда у оквиру Зајма Европске банке за обнову и развој и спровели јавну набавку за изградњу везе наведених државних путева, на истом месту после изградње аутопута између њих.

Изградњом Петље "Сопот" растерећује се зона Петље Пирот-Запад, јер ће део локалног и транзитног саобраћаја користити ову везу.

Поред предности за локално становништво, остварује се најкраћа и најбржа веза Беле Паланке и Пирота са парком природе Стара планина, манастиром Темска, Књажевцем, даје се подстицај развоју туризма и општем напретку старопланинских села и гравитирајућих делова Источне Србије.

Пројектна документација предвиђа изградњу две трокраке раскрснице са денивелисаном саобраћајницом која се преко надвожњака укршта са аутопутем Е80. Дужина саобраћајне везе је 362 метра, наводи се у саопштењу.

Коментара: 0


#   Пирот   Београд   Бела Паланка   ауто-пут   Књажевац   петља   Коридори Србије
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима