Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Источни крак Коридора 10 биће завршен до краја године (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Пирот 09.11.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

До краја године требало би да буде завршен источни крак Коридора 10, а опремање преостала три тунела - Сарлах и Сопот, код Пирота, и Банцарево почеће 15. новембра.
У исто време завршава се последња деоница на ауто-путу ка бугарској граници од Банцарева до Црвене Реке, којом се заобилази Сићевачка клисура.

Printscreen РТС
Printscreen РТС

И на новој траси најосетљивије тачке су тунели, којих има их пет.  Два код Димитровграда су већ у функцији а преостала три опремаће азербејџанска компанија Азвирт.

"Тендер је тако конципиран да ће ово бити нешто што се ради по најновијим светским стандардима у Србији, тако да биће веома захтевно", каже Гојко Пурић, руководилац електроопремања тунела.

"Наши радови обухватају електромашинске радове, телекомуникационе системе, видео надзор, противпожарне инсталације", истиче Андрија Кунарац, пројект менаџер у компанији "Азвирт".

"Сви ти системи имају своје подсистеме са којима се управља из једног техничко оперативног центра у коме постоји 24 четворочасовно присуство дежурних оператера, један такав центар је већ у функцији у Димитровграду", каже Душан Мијук, шеф пројекта "Исток".

Иза тунела Банцарево, асфалтира се последња деоница у дужини од 12,5 километара до Црвене Реке, а радове изводи грчки Актор.

"На целом делу већ се ради асфалт, први или други слој у зависности која деоница је у питању односно део трасе у питању тако да на све могуће начине гледамо да користимо лепо време", каже Владимир Живковић, пословођа на градилишту.

Источни крак Коридора 10 дугачак је 86,8 километара, осим пет тунела и исто толико петљи, има 87 мостова и два техничко-оперативна центра.

ВИДЕО: РТС


#   Пирот   Путеви Србије   саобраћај   Димитровград   Бела Паланка   ауто-пут   коридор 10   Сићевачка клисура   Коридори Србије   Црвена Река   Банцарево
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима