Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Istočni krak Koridora 10 biće završen do kraja godine (VIDEO)

rssBookmark and Share

Pirot 09.11.2018. RTS, Južna Srbija Info

Do kraja godine trebalo bi da bude završen istočni krak Koridora 10, a opremanje preostala tri tunela - Sarlah i Sopot, kod Pirota, i Bancarevo počeće 15. novembra.
U isto vreme završava se poslednja deonica na auto-putu ka bugarskoj granici od Bancareva do Crvene Reke, kojom se zaobilazi Sićevačka klisura.

Printscreen RTS
Printscreen RTS

I na novoj trasi najosetljivije tačke su tuneli, kojih ima ih pet.  Dva kod Dimitrovgrada su već u funkciji a preostala tri opremaće azerbejdžanska kompanija Azvirt.

"Tender je tako koncipiran da će ovo biti nešto što se radi po najnovijim svetskim standardima u Srbiji, tako da biće veoma zahtevno", kaže Gojko Purić, rukovodilac elektroopremanja tunela.

"Naši radovi obuhvataju elektromašinske radove, telekomunikacione sisteme, video nadzor, protivpožarne instalacije", ističe Andrija Kunarac, projekt menadžer u kompaniji "Azvirt".

"Svi ti sistemi imaju svoje podsisteme sa kojima se upravlja iz jednog tehničko operativnog centra u kome postoji 24 četvoročasovno prisustvo dežurnih operatera, jedan takav centar je već u funkciji u Dimitrovgradu", kaže Dušan Mijuk, šef projekta "Istok".

Iza tunela Bancarevo, asfaltira se poslednja deonica u dužini od 12,5 kilometara do Crvene Reke, a radove izvodi grčki Aktor.

"Na celom delu već se radi asfalt, prvi ili drugi sloj u zavisnosti koja deonica je u pitanju odnosno deo trase u pitanju tako da na sve moguće načine gledamo da koristimo lepo vreme", kaže Vladimir Živković, poslovođa na gradilištu.

Istočni krak Koridora 10 dugačak je 86,8 kilometara, osim pet tunela i isto toliko petlji, ima 87 mostova i dva tehničko-operativna centra.

VIDEO: RTS

Komentara: 1


#   Pirot   Putevi Srbije   saobraćaj   Dimitrovgrad   Bela Palanka   auto-put   koridor 10   Sićevačka klisura   Koridori Srbije   Crvena Reka   Bancarevo
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Alehandro Del Hierro, 24.08.2019.:
    Vest je tačna, samo što niko ne zna do kraja koje godine...


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima