Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Љути мештани пет села блокирали пут

rssBookmark and Share

Ниш 30.10.2013. Autor: Rts

Мештани пет села која се налазе на старом путу Пирот - Бела Паланка, кажу да су били принуђени на блокаду, јер нико није желео да слуша њихове захтеве и реши проблем.

Љути мештани пет села блокирали пут

"Не може да се приђе до наших села ничим, никаквим возилом. Од сутра нам укидају воду коју нам возе из Пирота, хоће аутобус да нам укину", каже Драган Цвејић из села Понор.

Синиша Живковић из села Велики Суводол каже да овај пут користе сви.

"Понекад је то и регионални пут, када затворе онај тамо преко Белаве, међународни, онда пролазе одавде. Нико се не сећа да то некад треба да се поправи", додаје он.

"Пут је ужасан. Још ови камиони што терају неки шљунак за ауто-пут ископају га за месец дана. Они га искрпе, оно се поново ископа", каже Љубиша Петровић из Пирота.

Општина Пирот је пре неколико месеци добила у надлежност одржавање 44 километра пута на својој територији.

Председник Скупштине општине Пирот Милан Поповић каже да је општина аутоматски добила решење за средства за одржавање тих путева, негде око 22 милиона.

"Међутим, након петнаест дана средства су одузета и практично је и надлежност одузета и поново враћена у надлежност републике Србије", додаје Поповић.

Колеге из ТВ центар РТС-а у Пироту је још пре две недеље упутиле су питање ЈП "Коридори Србије" о томе ко је надлежан за одржавање ове деонице пута која се сада користи као алтернативни правац, међутим, до данас, одговор нису добили.

Мештани пет села су поручили да је блокада била мера упозорења. Уколико не уроди плодом, најавили су блокаду међународног пута Ниш - Софија на улазу у Пирот.

Коментара: 0


#   Ниш   Пирот   Бела Паланка   ауто-пут   Велики Суводол   Милан Поповић   Коридори Србије   Синиша Живковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима