Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ljuti meštani pet sela blokirali put

rssBookmark and Share

Pirot 30.10.2013. Autor: Rts

Meštani pet sela koja se nalaze na starom putu Pirot - Bela Palanka, kažu da su bili prinuđeni na blokadu, jer niko nije želeo da sluša njihove zahteve i reši problem.

Ljuti meštani pet sela blokirali put

"Ne može da se priđe do naših sela ničim, nikakvim vozilom. Od sutra nam ukidaju vodu koju nam voze iz Pirota, hoće autobus da nam ukinu", kaže Dragan Cvejić iz sela Ponor.

Siniša Živković iz sela Veliki Suvodol kaže da ovaj put koriste svi.

"Ponekad je to i regionalni put, kada zatvore onaj tamo preko Belave, međunarodni, onda prolaze odavde. Niko se ne seća da to nekad treba da se popravi", dodaje on.

"Put je užasan. Još ovi kamioni što teraju neki šljunak za auto-put iskopaju ga za mesec dana. Oni ga iskrpe, ono se ponovo iskopa", kaže Ljubiša Petrović iz Pirota.

Opština Pirot je pre nekoliko meseci dobila u nadležnost održavanje 44 kilometra puta na svojoj teritoriji.

Predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović kaže da je opština automatski dobila rešenje za sredstva za održavanje tih puteva, negde oko 22 miliona.

"Međutim, nakon petnaest dana sredstva su oduzeta i praktično je i nadležnost oduzeta i ponovo vraćena u nadležnost republike Srbije", dodaje Popović.

Kolege iz TV centar RTS-a u Pirotu je još pre dve nedelje uputile su pitanje JP "Koridori Srbije" o tome ko je nadležan za održavanje ove deonice puta koja se sada koristi kao alternativni pravac, međutim, do danas, odgovor nisu dobili.

Meštani pet sela su poručili da je blokada bila mera upozorenja. Ukoliko ne urodi plodom, najavili su blokadu međunarodnog puta Niš - Sofija na ulazu u Pirot.

Komentara: 0


#   Pirot   Bela Palanka   auto-put   Veliki Suvodol   Milan Popović   Koridori Srbije   Siniša Živković
@


 


[ Dodaj komentar ]