Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potpisan ugovor o izgradnji petlje "Sopot"

rssBookmark and Share

Pirot 27.01.2020. FoNet, N1

Koridori Srbije potpisali su ugovor o izgradnji petlje "Sopot", sa izvođačem radova, kompanijom "Integral Inženjering". Vrednost radova je oko 2,18 miliona evra, a rok za završetak radova je godinu dana, navodi se u saopštenju Koridora.

plusonline
plusonline

Posle izgradnje istočnog kraka Koridora 10, autoputa E-80, postojeća veza između državnih puteva Knjaževac–Temska–Dimitrovgrad i Niš–Pirot morala je biti ukinuta.

Koridori navode da su, uvažavajući zahteve meštana 17 sela iz okoline Pirota i lokalne samouprave, izradili projektnu dokumentaciju, obezbedili sredstva iz ušteda u okviru Zajma Evropske banke za obnovu i razvoj i sproveli javnu nabavku za izgradnju veze navedenih državnih puteva, na istom mestu posle izgradnje autoputa između njih.

Izgradnjom Petlje "Sopot" rasterećuje se zona Petlje Pirot-Zapad, jer će deo lokalnog i tranzitnog saobraćaja koristiti ovu vezu.

Pored prednosti za lokalno stanovništvo, ostvaruje se najkraća i najbrža veza Bele Palanke i Pirota sa parkom prirode Stara planina, manastirom Temska, Knjaževcem, daje se podsticaj razvoju turizma i opštem napretku staroplaninskih sela i gravitirajućih delova Istočne Srbije.

Projektna dokumentacija predviđa izgradnju dve trokrake raskrsnice sa denivelisanom saobraćajnicom koja se preko nadvožnjaka ukršta sa autoputem E80. Dužina saobraćajne veze je 362 metra, navodi se u saopštenju.

Komentara: 0


#   Pirot   Beograd   Bela Palanka   auto-put   Knjaževac   petlja   Koridori Srbije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima