Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест бивших радника испред Градске куће

rssBookmark and Share

Јастребац 17.03.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Пресудом Суда за људска права у Стразбуру, као и правоснажним пресудама домаћих судова, нишким радницима Република Србија дугује две милијарде динара.

Протест бивших радника испред Градске куће

Иако је пре месец и по постигнут договор између радника, представника Града и радне групе ресорних министарстава, још увек се одуговлачи са исплатом заосталих зајемчених зарада.

Разлог за то је што Агенција за приватизацију није доставила документацију радној групи, речено је на протесту радника испред Градске куће.

Проблем неисплаћених заосталих принадлежности бившим радницима нишких друштвених предузећа, као што су Електронска, Машинска индустрија, Јастребац, Нитекс и Грађевинар датира од пре петнаестак година. У Нишу је данас 4.200 тзв. транзиционих губитника, радника који су остали без посла, али и без исплаћених заосталих зарада и доприноса ПИО фонду.

Нишки радници одлучни су да истрају до остварења својих права. Тим који чине представници Града и радника позван је да крајем ове недеље обави састанак са представницима радне групе Владе Републике Србије, где ће се наставити разговари о исплати заосталих зарада.

 

 


#   исплата   Јастребац   Влада Републике Србије   ПИО фонд   Нитекс   градска кућа   зарада   МИН   Агенција за приватизацију   ЕИ Ниш   Стразбур   протест радника   без посла   Грађевинар
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима