Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest bivših radnika ispred Gradske kuće

rssBookmark and Share

Jastrebac 17.03.2015. NTV, Južna Srbija Info

Presudom Suda za ljudska prava u Strazburu, kao i pravosnažnim presudama domaćih sudova, niškim radnicima Republika Srbija duguje dve milijarde dinara.

Protest bivših radnika ispred Gradske kuće

Iako je pre mesec i po postignut dogovor između radnika, predstavnika Grada i radne grupe resornih ministarstava, još uvek se odugovlači sa isplatom zaostalih zajemčenih zarada.

Razlog za to je što Agencija za privatizaciju nije dostavila dokumentaciju radnoj grupi, rečeno je na protestu radnika ispred Gradske kuće.

Problem neisplaćenih zaostalih prinadležnosti bivšim radnicima niških društvenih preduzeća, kao što su Elektronska, Mašinska industrija, Jastrebac, Niteks i Građevinar datira od pre petnaestak godina. U Nišu je danas 4.200 tzv. tranzicionih gubitnika, radnika koji su ostali bez posla, ali i bez isplaćenih zaostalih zarada i doprinosa PIO fondu.

Niški radnici odlučni su da istraju do ostvarenja svojih prava. Tim koji čine predstavnici Grada i radnika pozvan je da krajem ove nedelje obavi sastanak sa predstavnicima radne grupe Vlade Republike Srbije, gde će se nastaviti razgovari o isplati zaostalih zarada.

 

 


#   isplata   Jastrebac   Vlada Republike Srbije   PIO fond   Niteks   gradska kuća   zarada   MIN   Agencija za privatizaciju   EI Niš   Strazbur   protest radnika   bez posla   Građevinar
@Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima