Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Први комерцијални лет из Србије

Bookmark and Share

21.05.2020. Јужна Србија Инфо

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас, са генералним директорима београдског аеродрома и „Ер Србије“, Франсоом Беризом и Нејсмитом Данканом, Аеродром “Никола Тесла”, поводом првог комерцијалног лета “Ер Србије” после укидања ванредног стања.

Први комерцијални лет из Србије

Михајловићева је овом приликом истакла да је то важан дан за све нас, јер после два месеца испраћамо први комерцијални лет који ће се из Цириха вратити пун, као и да је „Ер Србија“ прва у региону почела с комерцијалним летовима. 

“Поред Цириха, реализоваће се летови за Франкфурт, Лондон, Беч, али и Париз, Амстердам, Љубљану, Њујорк и друге градове. Важно је да полако почињемо да се враћамо нормалнијем животу. Ми радимо заједно као један тим и чинимо све да овај вид транспорта буде доступнији и да имамо што више редовних линија. Безбедност је свакако на првом месту”, изјавила је она. 

Михајловићева је додала да од сутра неће бити обавезног ПСР теста нити самоизолације приликом уласка у Србију, а да ће наши грађани који путују у друге земље морати да се понашају и складу са обавезама тих држава. 

Потпредседница Владе истакла је да је ова грана саобраћаја претрпела велике губитке свуда у свету и да је до сада штета преко 70 милиона евра, те да се нада да ћемо годину завршити са мање од 200 милиона евра штете у авио-саобраћају. 

Франсоа Беризо, генерални директор Аеродрома “Никола Тесла”, рекао је да се на овај дан чекало дуго, два месеца. 

“Хвала нашем партнеру „Ер Србији“, урадили су изванредан посао и организовали више летова него што смо пре неколико недеља могли и да сањамо. Хвала и Влади Србије на подршци”, рекао је он. 

Нејсмит Данкан, директор „Ер Србије“, рекао је да ова компанија данас реализује пет летова, три за Цирих и два за Франкфурт, и најавио нове летове. 

“Одушевљени смо због првог комерцијалног лета. Поред Цириха, Лондона, Беча и Франкфурта, крајем месеца летећемо и за Амстердам и Париз, потом и Љубљану, Тиват и друге градове у региону. А од 6. јуна и за Њујорк. Хвала свима на помоћи и подршци”, рекао је Данкан.

Коментара: 0


#   Зорана Михајловић   Ер Србија   аеродром Никола Тесла   Коронавирус
@airserbia @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима