Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу поскупео хлеб

rssBookmark and Share

Ниш 01.09.2021. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Од данас, хлеб и пециво су скупљи у свим радњама у Нишу за најмање пет динара. Председник Уније пекара Ниша Братислав Вукадиновић рекао је да су од данас скупљи пекарски производи „Житопека“, као највећег снабдевача потрошача у Нишу, али да су пре тога поскупели производи осталих пекара.

Илустрација
Илустрација

„‘Житопек’ је последњи у низу подигао цене својих производа, док су остале пекаре то учиниле сукцесивно, почев од јуна“, казао је Вукадиновић.

Према његовим речима, пециво је поскупело линеарно за пет динара по комаду, а векна хлеба од 500 грама, произведена од брашна тип 500, поскупела је са 35 динара на 40.

Вукадиновић је рекао да су пекари имали неколико састанака од априла до јуна на којима је констатовано да су цене свих пекарских „инпута“ порасле за минимум 50 одсто.

Поскупело је, казао је, брашно, гориво, електрична енергија, адитиви, маргарин и квасац.

„Још јуна смо констатовали да су цене пекарских производа такве да пекаре воде у ‘минус’ и сагласили се да могу да их коригују“, истакао је Вукадиновић.

Становнике Ниша хлебом снабдева осам већих пекара из тог места и околних градова.

Поједине пекаре и даље у свом продајном асортиману имају и даље хлеб од 35 динара, али је он лакши од стандардних 500 грама.

Медјутим, поједине врсте векни, попут оних произведених од интегралног или раженог брашна, остале су исте грамаже, а поскупеле су за 15 до 20 динара.


#   Ниш   поскупљење   хлеб   Житопек   Братислав Вукадиновић   Унија пекара
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима