Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цена "народног" хлеба у Нишу скупља за 5 динара

rssBookmark and Share

Ниш 28.05.2021. Јужна Србија Инфо

"Народни" хлеб у нишким пекарама од 11. јуна поскупљује пет динара, а поскупљење пецива за десет одсто, очекују се од 1. јуна, одлучила је Унија пекара Ниша. Последња корекција цене ове врсте хлеба, била је у фебруару 2019. године.

Фото: Унија пекара
Фото: Унија пекара

500 грама основне врсте белог хлеба, познат под именом „народни“, у нишким и пекарама нишког региона, од 11. јуна биће продаван по цени од 35-40 динара. Разлог поскупљењу су веће цене брашна, адитива и горива за транспорт.

“Поскупљење није циљ само по себи, већ опстанак пекарске индустријске која прави најјефтинији хлеб. Неодрживо је радити у условима када су сви инпути поскупели, јер правимо велике губитке. Нове цене хлеба важиће за цео нишки регион”, истиче Братислав Вукадиновић председник Уније пекара Ниша, који не искључује могућност новог поскупљења уколико тренд повећања цене свих инпута у производњи буде настављен.

Корекција цене хлеба односи се на индустријски, тренутно најјефтинији хлеб, који за тржиште Ниша, осим нишких “Дон Дон” и “Нипек”, производе пекаре “Паша” из Прокупља, “Ђукић” из Блаца, “Ас” из Мерошине и “Раставница” из Власотинца.

Дневно се за потребе Ниша, ове пекаре произведу око 100.000 векни хлеба.

 


#   Ниш   поскупљење   хлеб   Братислав Вукадиновић   Унија пекара
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима