Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Cena "narodnog" hleba u Nišu skuplja za 5 dinara

rssBookmark and Share

Niš 28.05.2021. Južna Srbija Info

"Narodni" hleb u niškim pekarama od 11. juna poskupljuje pet dinara, a poskupljenje peciva za deset odsto, očekuju se od 1. juna, odlučila je Unija pekara Niša. Poslednja korekcija cene ove vrste hleba, bila je u februaru 2019. godine.

Foto: Unija pekara
Foto: Unija pekara

500 grama osnovne vrste belog hleba, poznat pod imenom „narodni“, u niškim i pekarama niškog regiona, od 11. juna biće prodavan po ceni od 35-40 dinara. Razlog poskupljenju su veće cene brašna, aditiva i goriva za transport.

“Poskupljenje nije cilj samo po sebi, već opstanak pekarske industrijske koja pravi najjeftiniji hleb. Neodrživo je raditi u uslovima kada su svi inputi poskupeli, jer pravimo velike gubitke. Nove cene hleba važiće za ceo niški region”, ističe Bratislav Vukadinović predsednik Unije pekara Niša, koji ne isključuje mogućnost novog poskupljenja ukoliko trend povećanja cene svih inputa u proizvodnji bude nastavljen.

Korekcija cene hleba odnosi se na industrijski, trenutno najjeftiniji hleb, koji za tržište Niša, osim niških “Don Don” i “Nipek”, proizvode pekare “Paša” iz Prokuplja, “Đukić” iz Blaca, “As” iz Merošine i “Rastavnica” iz Vlasotinca.

Dnevno se za potrebe Niša, ove pekare proizvedu oko 100.000 vekni hleba.

 

Komentara: 0


#   Niš   poskupljenje   hleb   Unija pekara
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima