Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

USAID у Нишу представила нови регионални пројекат „Улагања у развој енергетских ресурса“

rssBookmark and Share

Ниш 21.10.2022. Јужна Србија Инфо

Америчка агенција за међународни развој (USAID) представила је у Нишу нови регионални енергетски пројекат „Улагања у развој енергетских ресурса“.

USAID у Нишу представила нови регионални пројекат „Улагања у развој енергетских ресурса“

Како је нагласио директор одељења за техничку подршку УСАИД Бироа за Европу и Азију Дејвид Браун који је предводио делегацију, они чврсто верују да Град Ниш има своје место у том пројекту.

"Циљ пројекта је да у земљама региона, па и у Србији, мобилише различите врсте инвестиција и инвеститора, као и да реализује финансијски изводљиве, одрживе и дугорочно значајне пројекте за грађанство у области енергетике, посебно у обновљиве изворе, имајући у виду глобално критичан период када је реч о енергетској сигурности.

У обострано корисном разговору, било је речи о конкретним и могућим пројектима, а госте сам, заједно са сарадницима, упознала са корацима које Град Ниш предузима на плану штедње енергије, енергетски ефикасне потрошње, плановима улагања у нове изворе зелене енергије.

Град Ниш већ има изграђене партнерске односе са УСАИД кроз реализацију многих програма и могао би у новом пројекту, који нам је представљен, да буде пример другим локалним самоуправама у области обновљивих и алтернативних извора енергије", казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.


#   Ниш   Драгана Сотировски   енергетика   USAID
#GradonacelnicaN @USAID @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима