Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За квалитетнији живот: Ниш учесник вредног пројекта у економском оснаживању особа са инвалидитетом

rssBookmark and Share

Ниш 10.12.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски потписала је прошле недеље у Београду Меморандум о сарадњи и спровођењу четворогодишњег пројекта „Економско оснаживање особа са инвалидитетом“, вредног два милиона долара у коме Ниш учествује заједно са још пет градова из Србије.

За квалитетнији живот: Ниш учесник вредног пројекта у економском оснаживању особа са инвалидитетом

Уважене госте и колеге из градова учесника у пројекту она је упознала са досадашњим радом Града у запошљавању и на пројектима који олакшавају кретање и живот особама са инвалидитетом у Нишу.

Драгана Сотировски захвалила је на избору Града Ниша што ће радити на пројекту који ће омогућити запошљавање већег броја младих са инвалидитетом.

Она је подсетила да је Град Ниш успео да у кратком року запосли петоро младих особа са инвалидитетом.

Потписници Меморандума су и Национална служба за запошљавање, Привредна комора Србије и Национална организација особа са инвалидитетом.

Пројекат су покренули УСАИД и Форум младих са инвалидитетом који има за циљ унапређење приступа особама са инвалидитетом тржишту рада.

Партнери на пројекту су Каритас Србије, Фондација Ана и Владе Дивац, Смарт колектив и Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Србије.


#   Ниш   Драгана Сотировски   USAID   Особе са инвалидитетом   Економско оснаживање особа са инвалидитетом
#GradonacelnicaN @USAID @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима