Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za kvalitetniji život: Niš učesnik vrednog projekta u ekonomskom osnaživanju osoba sa invaliditetom

rssBookmark and Share

Niš 10.12.2022. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je prošle nedelje u Beogradu Memorandum o saradnji i sprovođenju četvorogodišnjeg projekta „Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, vrednog dva miliona dolara u kome Niš učestvuje zajedno sa još pet gradova iz Srbije.

Za kvalitetniji život: Niš učesnik vrednog projekta u ekonomskom osnaživanju osoba sa invaliditetom

Uvažene goste i kolege iz gradova učesnika u projektu ona je upoznala sa dosadašnjim radom Grada u zapošljavanju i na projektima koji olakšavaju kretanje i život osobama sa invaliditetom u Nišu.

Dragana Sotirovski zahvalila je na izboru Grada Niša što će raditi na projektu koji će omogućiti zapošljavanje većeg broja mladih sa invaliditetom.

Ona je podsetila da je Grad Niš uspeo da u kratkom roku zaposli petoro mladih osoba sa invaliditetom.

Potpisnici Memoranduma su i Nacionalna služba za zapošljavanje, Privredna komora Srbije i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom.

Projekat su pokrenuli USAID i Forum mladih sa invaliditetom koji ima za cilj unapređenje pristupa osobama sa invaliditetom tržištu rada.

Partneri na projektu su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.


#   Niš   Dragana Sotirovski   USAID   Osobe sa invaliditetom   Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom
#GradonacelnicaN @USAID @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima