Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владичин Хан: Биће посла за све

rssBookmark and Share

Владичин Хан 02.01.2016. ОК радио

У Владичином Хану ће почетком марта наредне године бити покренута производња гумених делова за аутомобилску индустрију у оквиру постројења турске компаније „Теклас аутомотив“, најавио је Бранислав Тошић, председник општине, наводећи планове за 2016. годину.

Тошић најављује посао за 400 радника почетком марта. Фото: С. Тасић
Тошић најављује посао за 400 радника почетком марта. Фото: С. Тасић

Као најзаслужнијег за долазак Турака у Владичин Хан и запошљавање 400 радника у првој фази покретања производње, Тошић је навео премијера Србије Александра Вучића.

- Најважнији догађај у години за нама је продаја „Слоге“ турској компанији „Теклас“. Захваљујући премијеру Вучићу и Владичин, Хан је добио правог и сигурног инвеститора. Они су се обавезали да у наредне три године уложе 10 милиона евра у инвестиције и запосле 400 радника. Већ је послат захтев Влади за запошљавање још 400 радника. Дакле, 800 радника за три године - појаснио је Тошић.

Иначе, Национална служба за запошљавање већ увелико контактира потенцијалну радну снагу у новој фабрици. У уторак су обављени разговори са 80 људи. Углавном су то људи из Хана, али има их и из Врања и Сурдулице.

Према Тошићевим речима, то су млађи људи са средњом стручном спремом техничке струке. Оне које Турци буду одабрали ићи ће на обуку у фабрике у Бугарској, где ова компанија већ има покренуту производњу.

Руководство општине Владичин Хан одржало је у среду и свечану седницу Скупштине, пожелевши свим грађанима срећне божићне и новогодишње празнике. Потом је за одборнике и директоре јавних предузећа и установа приређен коктел у ресторану “Базен“.


#   Владичин Хан   Александар Вучић   инвестиције   Бранислав Тошић   Теклас ауто компанија
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима