Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Разговори са компанијом "Теклас" о отварању погона у Врању, како би се обезбедио посао за део радника "Геокса"

rssBookmark and Share

Владичин Хан 06.08.2021. Јужна Србија Инфо

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је јуче фабрику Teklas Automotive doo у Владичином Хану, где се састао са руководством компаније и обишао нови погон намењен проширењу капацитета.

Разговори са компанијом "Теклас" о отварању погона у Врању, како би се обезбедио посао за део радника "Геокса"

„Мало ко је веровао да ћемо у Владичином Хану моћи да направимо нешто велико“, рекао је председник Вучић и додао да је у претходном периоду отворен вртић и обновљена основна школа Бранко Радичевић, а да је највећи успех долазак фабрике Teklas Automotive.

„Захваљујући Текласу имамо повећање просечних плата у Владичином Хану са 245 евра на 444 евра“, истакао је председник Вучић уз напомену да је реч о увећању просечних плата од 81 одсто за само неколико година.

Председник Вучић је рекао да фабрика Teklas Automotive doo у овом тренутку запошљава 1.030 радника, као и да су значајно подигли ниво животног стандарда у Владичином Хану.

„Фантастичне вести стижу и за Врање! Од сутра Теклас креће са интервјуима и биће одмах запослено 250 радника у наредних неколико недеља“, рекао је председник Вучић и нагласио да ће до марта бити запослено минимум 500 радника у овој фабрици.

Председник Вучић је подвукао да је то важна ствар и велика промена јер ће људи моћи да виде да држава брине о њима, као и да могу да имају будућност за себе и своје породице.

„То није све, знамо да имамо још много тога да урадимо. Радиће се канализација, фекална и кишна, са пречистачима за фекалне воде“, казао је председник Вучић и истакао да је реч о радовима вредности 20 милиона евра.

Са руководством компаније "Теклас" разговараће о проширењу производње и отварање погона у Врању како би се обезбедила радна места за део радника "Геокса" који су остали без посла.

Коментара: 0


#   Владичин Хан   Александар Вучић   Геокс   економија   Теклас ауто компанија
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима