Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Razgovori sa kompanijom "Teklas" o otvaranju pogona u Vranju, kako bi se obezbedio posao za deo radnika "Geoksa"

rssBookmark and Share

Vladičin Han 06.08.2021. Južna Srbija Info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je juče fabriku Teklas Automotive doo u Vladičinom Hanu, gde se sastao sa rukovodstvom kompanije i obišao novi pogon namenjen proširenju kapaciteta.

Razgovori sa kompanijom "Teklas" o otvaranju pogona u Vranju, kako bi se obezbedio posao za deo radnika "Geoksa"

„Malo ko je verovao da ćemo u Vladičinom Hanu moći da napravimo nešto veliko“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je u prethodnom periodu otvoren vrtić i obnovljena osnovna škola Branko Radičević, a da je najveći uspeh dolazak fabrike Teklas Automotive.

„Zahvaljujući Teklasu imamo povećanje prosečnih plata u Vladičinom Hanu sa 245 evra na 444 evra“, istakao je predsednik Vučić uz napomenu da je reč o uvećanju prosečnih plata od 81 odsto za samo nekoliko godina.

Predsednik Vučić je rekao da fabrika Teklas Automotive doo u ovom trenutku zapošljava 1.030 radnika, kao i da su značajno podigli nivo životnog standarda u Vladičinom Hanu.

„Fantastične vesti stižu i za Vranje! Od sutra Teklas kreće sa intervjuima i biće odmah zaposleno 250 radnika u narednih nekoliko nedelja“, rekao je predsednik Vučić i naglasio da će do marta biti zaposleno minimum 500 radnika u ovoj fabrici.

Predsednik Vučić je podvukao da je to važna stvar i velika promena jer će ljudi moći da vide da država brine o njima, kao i da mogu da imaju budućnost za sebe i svoje porodice.

„To nije sve, znamo da imamo još mnogo toga da uradimo. Radiće se kanalizacija, fekalna i kišna, sa prečistačima za fekalne vode“, kazao je predsednik Vučić i istakao da je reč o radovima vrednosti 20 miliona evra.

Sa rukovodstvom kompanije "Teklas" razgovaraće o proširenju proizvodnje i otvaranje pogona u Vranju kako bi se obezbedila radna mesta za deo radnika "Geoksa" koji su ostali bez posla.

Komentara: 0


#   Vladičin Han   Aleksandar Vučić   Geoks   ekonomija   Teklas auto kompanija
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima