Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Ниш је атрактиван за инвеститиоре

rssBookmark and Share

Гаџин Хан 27.04.2021. Јужна Србија Инфо

Након ревакцинације у Пуковцу крај Дољевца председник Вучић је посетио Гаџин Хан где је разговарао са представницима локалних самоуправа Нишавског округа.

Вучић: Ниш је атрактиван за инвеститиоре

Председник Србије рекао је да је држава много тога уложила у Ниш, чиме је тај град стављен на једно од најважнијих места у целом региону, а на основу чега стално долазе нови инвеститори који су заинтересовани за улагања.

Вучић је, упитан за инвестиције, као и да ли ће бити даљих улагања у Ниш, указао да се ради реконструкција терминала на нишком аеродрому, контроле лета. Када прође пандемија, изразио је наду, да ће се повећати број путника са тог аеродрома.

Навео је да је урађен пут од Ниша преко Пирота до границе са Бугарском и Северном Македонијом.

Сада, каже, ради се пруга у коју ће бити уложено и то само за деоницу Ниш–Димитровград 260 милиона евра.

Укупно гледано, пруга од Београда до границе са Северном Македонијом коштаће око две милијарде евра, додао је Вучић. Најтежа деоница је, подсећа, Грделичка клисура.

"То су сва улагања која Ниш стављају на једно од најважнијих места у целом региону, чиме постаје раскршће путева. Изградња Моравског коридора повезује Ниш са западном Србијом, чини га ближим РС и БиХ", објаснио је Вучић.

Додао је да се већ гради фабрика у Рудној Глави, коју је обећао почетком месеца, када је у том месту код Мајданпека, примио прву дозу вакцине против коронавируса.

Реч је о погону компаније "Јумко".

Председник Вучић најавио је да ће новоизграђена кинеска фабрика Шињу у Нишу бити отворена у мају или јуну, као да ће запослити око 1.000 људи.

"То је одлична и важна фабрика. Има још инвестиција из Европе и Кине, тако се вероватно у наредних месец и по дана видимо у Нишу", рекао је Вучић новинарима.

У питању је кинеска фабрика Шињу за производњу лед расвете у аутомобилској индустрији.


#   Драгана Сотировски   Александар Вучић   Гаџин Хан   локална самоуправа   ивестиције   Нишавски управни округ
#GradonacelnicaN @avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима