Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Niš je atraktivan za investitiore

rssBookmark and Share

Gadžin Han 27.04.2021. Južna Srbija Info

Nakon revakcinacije u Pukovcu kraj Doljevca predsednik Vučić je posetio Gadžin Han gde je razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava Nišavskog okruga.

Vučić: Niš je atraktivan za investitiore

Predsednik Srbije rekao je da je država mnogo toga uložila u Niš, čime je taj grad stavljen na jedno od najvažnijih mesta u celom regionu, a na osnovu čega stalno dolaze novi investitori koji su zainteresovani za ulaganja.

Vučić je, upitan za investicije, kao i da li će biti daljih ulaganja u Niš, ukazao da se radi rekonstrukcija terminala na niškom aerodromu, kontrole leta. Kada prođe pandemija, izrazio je nadu, da će se povećati broj putnika sa tog aerodroma.

Naveo je da je urađen put od Niša preko Pirota do granice sa Bugarskom i Severnom Makedonijom.

Sada, kaže, radi se pruga u koju će biti uloženo i to samo za deonicu Niš–Dimitrovgrad 260 miliona evra.

Ukupno gledano, pruga od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom koštaće oko dve milijarde evra, dodao je Vučić. Najteža deonica je, podseća, Grdelička klisura.

"To su sva ulaganja koja Niš stavljaju na jedno od najvažnijih mesta u celom regionu, čime postaje raskršće puteva. Izgradnja Moravskog koridora povezuje Niš sa zapadnom Srbijom, čini ga bližim RS i BiH", objasnio je Vučić.

Dodao je da se već gradi fabrika u Rudnoj Glavi, koju je obećao početkom meseca, kada je u tom mestu kod Majdanpeka, primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Reč je o pogonu kompanije "Jumko".

Predsednik Vučić najavio je da će novoizgrađena kineska fabrika Šinju u Nišu biti otvorena u maju ili junu, kao da će zaposliti oko 1.000 ljudi.

"To je odlična i važna fabrika. Ima još investicija iz Evrope i Kine, tako se verovatno u narednih mesec i po dana vidimo u Nišu", rekao je Vučić novinarima.

U pitanju je kineska fabrika Šinju za proizvodnju led rasvete u automobilskoj industriji.

Komentara: 0


#   Dragana Sotirovski   Aleksandar Vučić   Gadžin Han   lokalna samouprava   ivesticije   Nišavski upravni okrug
@GradonacelnicaN @avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima