Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За пројекте општина и градова - 520 милиона динара

Bookmark and Share

02.02.2020. ТАНЈУГ

Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије упутило је и ове године општинама и градовима јавни позив за пријаву пројеката који ће, у потпуности или делимично, бити финансирани из Буџетског фонда који износи 520.000.000 динара, саопштено је из Министарства.

За пројекте општина и градова - 520 милиона динара

По посебном конкурсу, Министарство ће ове године доделити и годишњу награду за најбољу општинску/градску управу у примени принципа доброг управљања у 2019. години, као врсту финансијске подршке за даље унапређење добре управе и управљања на локалном нивоу.

Министар Бранко Ружић рекао је да је конкурс орворен до 18. фебруара и позвао све општине и градове да конкуришу с пројектима и на тај начин реше неке од проблема својих заједница.

"Изузетно сам поносан на сваки од 136 пројеката који смо до сада финансирали, као и на спремност општина и градова да конкуришу са педантном документацијом", рекао је Ружић.

Он је подсетио да су се кроз Фонд уређивале зграде општина и градова и модернизовао њихов рад, уводио е-Парламент, уређивали вртићи, тргови, пијачни простор...

Како је рекао, таква подршка локалним самоуправама је важна јер је велики притисак на општинама и градовима да пруже брзе и ефикасне услуге грађанима.

Градови и општине могу пријавити четири врсте пројеката - оне који унапређују квалитет живота и доприносе економском развоју и запошљавању и за које је намењено 364 милиона динара, оне који доприносе бржем увођењу е-Управе и савремених информационих технологија ради унапређења и модернизације рада локалних управа (52 милиона динара).

Могу се пријавити и пројекти организација културних спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја за грађане и за које је намењено 46.800.000 динара, као и пројекти превентивног деловања на смањењу ризика од климатских промена, као и елементарних и других непогода (46.800.000 динара).

Награда за најбољу општинску/градску управу додељује се за ефикасност и делотворност, транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе, одговорност и владавину права и равноправност и анти-дискриминацију, а износ награде је 10.400.000 динара.

Коментара: 0


#   општина   финансирање   Бранко Ружић   пројекти   пројектно финансирање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима