Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зорана Михајловић најавила да ће у Нишу бити седиште „Аеродрома Србије“

rssBookmark and Share

Ниш 25.02.2019.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да ће Влада развијати регионалне аеродроме у земљи и да ће зато Ниш, у коме се налази други по величини аеродром, постати седиште предузећа „Аеродроми Србије“.

Зорана Михајловић најавила  да ће у Нишу бити седиште „Аеродрома Србије“

Михајловићева је истакла да ће држава наставити да улаже у нишки аеродром са циљем да постане резервни за Аеродром "Никола Тесла" у Београду.

"Ниш је постао место рачвања ауто-путева, железнице и град у коме се налази други по величини и стратешки веома важан аеродром. Влада Србије је улагала у нишки аеродром, уложиће још 240 милиона динара и плус за изградњу торња који ће коштати пет милиона евра”, рекла је Михајловићева новинарима у Матејевцу.

Потпредседница Михајловић додала је да је држава пре неколико година формирала предузеће „Аеродроми Србије“ како би развијала аеродроме, а тада је на нишком аеродрому било „више паучине него људи“.

Михајловићева је рекла да сада на нишком аеродрому има 300.000 путника годишње и да ће бити настављена улагања како би их било још више, као и да ће до јуна бити потпуно оперативан Аеродром "Морава" у Лађевцима код Краљева и за цивилни авио-саобраћај.

"Желимо да „Аеродроми Србије“ буду оператер свим новим аеродромима, а имаћемо их још. Седиште је прво било у Београду, али нема потребе да то буде Београд. Седиште „Аеродрома Србије“ биће у Нишу, будући да нам се у Нишу налази нишки аеродром и да хоћемо да развијемо регионалне аеродроме", нагласила је министарка.

На питање да ли ће бити нових линија на нишком аеродрому, она је рекла да су дошли до закључка да је врло важно да се у складу са законима додатно улаже у одређене линије које могу да помогну развоју целог нишког краја и да зато Министарство саобраћаја очекује од града Ниша и нишког аеродрома да предложе потенцијалне руте од јавног значаја које би Влада могла да финансијски помогне.

"Када направе анализу тих рута и предложе Министарству, онда ћемо у Влади разговарати у складу са уредбом, расписати тендер за оне који могу да се баве превозом на тим рутама", додала је Михајловићева.

Коментара: 1


#   Ниш   саобраћај   Зорана Михајловић   аеродром   Горњи Матејевац   Никола Тесла   Аеродроми Србије
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Alejandro del Hierro, 28.02.2019.:
    Dakle Niš postaje sedište republičkog preduzeća za upravljanje aerodromima u Srbiji, a to su niški aerodrom i aerodrom u Kraljevu koji se otvara već godinama...


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима