Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бахати плаћеници: Јанковић, Петрушић и Шабић примају већу плату од премијера Вучића

Bookmark and Share

25.01.2015. Стефан Радовић

Заштитник грађана прима једну од енормних буџетских плата, невероватних 329.311 динара месечно, тако да Јанковић прима скоро тродупло више од премијера Србије Александра Вучића, чија плата је 124.000 динара, али и од председника Србије Томислава Николића, који месечно зарађује 150.000 динара, пише недељник "Афера".

Бахати плаћеници: Јанковић, Петрушић и Шабић примају већу плату од премијера Вучића

Према подацима са сајта омбудсмана, Јанковић има четири заменика који су такође „дебело” плаћени . Заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност Гордана Стевановић, месечно из буџета Србије узме невероватних 310.000 динара.

Саша Јанковић, Невена Петрушић и Родољуб Шабић примају већу плату од премијера Вучића
Заштитник грађана Саша Јанковић, његови заменици, као и повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић и повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић, спадају у групу најплаћенијих функционера који се финансирају из буџета Србије, а ту исту државу Србију јавно прозивају, пише недељник ''Афера''.

- У својој имовинској карти Стевановићева има једнособан стан, али и фијат 500Л, који је купила 2013, исте године када је и почела да прима овако високу плату, каже извор „Афере”.

Ништа боља није ни заменица заштитника грађана за права особа са инвалидитетом Владана Јовић. Она месечно узме 310.000 динара .

- Јовићева се воза у ситроену ц4, а има и трособан стан од 387 квадрата, каже добро обавештен извор Афере.

Заменик заштитника грађана за права националних мањина Роберт Сепи месечно зарађује 310.000 динара, док заменик заштитника грађана за заштиту права лица лишених слободе Милош Р. Јанковић месечно зарађује више и од Саше Јанковића, односно невероватних 346.353 динара.

- Јанковић вози хонду џез, коју је купио 2008., исте године када је почео да прима овако високу плату заменика заштитника. У свом личном власништву има један трособан стан, сувласник је још једног трособног стана, а власник је и гуменог чамца, каже саговорник недељника ''Афера''.

Петрушићка на Тасманији са Абориџинима
Невена Петрушић је 2012. године, према писању медија, са још две колегинице провела 18 дана на егзотичном путовању по Аустралији, Тасманији и Тајланду о државном трошку, ради проучавања инклузије Абориџина. Затим је у исто време предавала више предмета на факултету, радила на два пројекта и била повереник. Сви актери са енормно високим платама на својим функцијама се налазе још из времена кад су Србијом владале демократе.

На листи оних који имају енормно висока примања, а стално прозивају државу је и Невена Петрушић, повереница за заштиту равноправности, која за ту функцију месечно узме чак 125.415 динара. Са Правног факултета у Нишу Петрушићева узме још 104.037 динара месечно, као и 39.543 динара за ангажман на Правном факултету у Нишу, као „учесница на пројектима Министарства за науку”.

На листи оних који имају плате од којих се „заврти у глави” је и Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја, који месечно прими 240.996 динара. И ту списку није крај, јер плату од 150.000 динара, попут председника државе прима покрајинска обудусманка Анико Мушкиња Хајнрих.

- Петрушић, поред високе плате, у својој имовинској карти има стан, шуму, земљиште, њиве и вози се пежоом 307. Шабић уз плату, поред трособног стана, има и један двособан стан , каже извор „Афере”.

Све ово било је мало повереници за заштиту равноправности Невени Петрушић, која је према извештају Државне ревизорске институције на име плате добила 214.000 динара више него што је требало, па је у 2013. години инкасирала 3,3 уместо 3,07 милиона динара.

Реч је о суми приближној износу две повереничке плате, које износе по 125.415 динара месечно.


#   Невена Петрушић   плате   Томислав Николић   Александар Вучић   Саша Јанковић   заштитник грађана   Радољуб Шабић   Ана Јовић   Гордана Стевановић   права детета   особа са инвалидитетом
@predsednikrs @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима